Retete cu fasole bio
Icre de fasole
Ingrediente:400 gr fasole uscata bio,4 linguri de ulei de masline,2 cepe bio,2 linguri otet,Sare ,patrunjel verde bio,Boia de ardei naturala (facuta in casa daca este posibil),Pasta de sardele(anchois),Cateva masline .Fasolea albă uscată se alege de gunoaie, se spală bine şi se pune din ajun la muiat.
Salată de fasole uscata boabe bio
Ingrediente:Cateva linguri de fasole bio boabe fierte pentru altă mancare, Ulei de masline,oţet sau zeamă de lamaie, verdeaţă şi ceapă bio după gust, eventual muştar, sare.Din fasolea boabe fiartă pentru altă mancare se pun deoparte cateva linguri din care, în aceeaşi zi sau a doua zi, se poate prepara o salată ieftină şi gustoasă.
Bors de fasole uscata bio
Ingrediente:300 g fasole boabe bio,2 L apă,2 ceşti borş (de preferat facut in casa),1 morcov bio,1 păstarnac bio,2 cepe bio, sare, 1—1/2 lingura bulion de roşii, Leuştean bio, Cimbru bio, 2-2si jumatate linguri de ulei de maslineAlegem fasolea şi o muiem din ajun. A doua zi o punem la fiert şi după ce dă în cateva clocote, aruncăm apa. Umplem apoi cu apă călduţă şi punem la fiert.
Supa-crema de fasole bio boabe
Ingrediente:300 g fasole bio,1 ceapă bio,1 bucăţică telină bio,1 cartof bio,1 fir de praz bio(partea albă),1 morcov bio,1 pătrunjel bio,1 pastarnac bio, 50—60 g unt natural,1,5 1 apă clocotită sau zeamă de carne, sare, piper după plac, crutoane prăjite.Alegem fasolea şi o spălăm. Putem să o punem din ajun la muiat. A doua zi aruncăm apa., umplem cu apă rece cat să acopere fasolea şi aşezăm cratiţa la foc. Lăsăm să fiarbă încet, cu zarzavatul, 2—3 ore, ca să scadă.