Bors de fasole uscata bio
Ingrediente:300 g fasole boabe bio,2 L apă,2 ceşti borş (de preferat facut in casa),1 morcov bio,1 păstarnac bio,2 cepe bio, sare, 1—1/2 lingura bulion de roşii, Leuştean bio, Cimbru bio, 2-2si jumatate linguri de ulei de maslineAlegem fasolea şi o muiem din ajun. A doua zi o punem la fiert şi după ce dă în cateva clocote, aruncăm apa. Umplem apoi cu apă călduţă şi punem la fiert. Tăiem zarzavatul ca tăiţeii (morcovul prin razătoare, iar pătrunjelul şi păstarnacul cu cuţitul), îl opărim şi îl scurgem de apă. Cand fasolea este pe jumătatefiartă, adăugăm zarzavatul, ceapa tăiată mărunt şi uleiul, lăsand ca totul să fiarbă împreună.Punem borşul la fiert cu ceapă tăiată mărunt şi puţin cimbru. Cand fasolea este complet fiartă, strecuram borsul în oală cate puţin, gustand ca să nu fie prea acru.Prăjim bulionul de roşii în ulei fierbinte şi îl turnăm în borş. Adăugăm leuştean tocat .