Supa-crema de fasole bio boabe
Ingrediente:300 g fasole bio,1 ceapă bio,1 bucăţică telină bio,1 cartof bio,1 fir de praz bio(partea albă),1 morcov bio,1 pătrunjel bio,1 pastarnac bio, 50—60 g unt natural,1,5 1 apă clocotită sau zeamă de carne, sare, piper după plac, crutoane prăjite.Alegem fasolea şi o spălăm. Putem să o punem din ajun la muiat. A doua zi aruncăm apa., umplem cu apă rece cat să acopere fasolea şi aşezăm cratiţa la foc. Lăsăm să fiarbă încet, cu zarzavatul, 2—3 ore, ca să scadă. Cand este gata, dăm fasolea fierbinte prin sită, împreună cu cartoful, ceapa, ţelina şi prazul. Infierbîntăm o bucăţică de unt într-o oală, adăugăm piureul de fasole, amestecăm bine şi turnăm apă clocotită sau zeamă de carne.Adaugam sare şi piper. Punem o bucăţică de unt în castron şi turnăm deasupra supa.
Servim cu crutoane prăjite
Servim cu crutoane prăjite