www.legumebio.ro

Noi producem , clientii nostrii consuma !

Supa-crema de fasole bio boabe

Ingrediente:
300 g fasole bio,
1 ceapă bio,
1 bucăţică telină bio,
1 cartof bio,
1 fir de praz bio(partea albă),
1 morcov bio,
1 pătrun­jel bio,
1 pastarnac bio,
5060 g unt natural,
1,5 1 apă clocotită sau zeamă de carne,
 sare,
 piper după plac,
 crutoane prăjite.
Alegem fasolea şi o spălăm. Putem să o punem din ajun la muiat. A doua zi aruncăm apa., umplem cu apă rece cat să acopere fasolea şi aşezăm cratiţa la foc. Lăsăm să fiarbă încet, cu zarzavatul, 2—3 ore, ca să scadă.
Cand este gata, dăm fa­solea fierbinte prin sită, împreună cu car­toful, ceapa, ţelina şi prazul. Infierbîntăm o bucăţică de unt într-o oală,  adăugăm piureul de fasole, amestecăm bine şi tur­năm apă clocotită sau zeamă de carne.Adaugam sare şi piper. Punem o bucăţică de unt în castron şi turnăm deasupra                       supa.
Servim cu crutoane prăjite

Search