Cum păstrăm produsele din bucătărie peste iarnă
• Vinetele se vor păstra învelite în ziare şi aranjate în lăzi. Dacă ne dorim să reziste şi mai mult timp, atunci le vom pune în funingine sau cărbuni mărunţi.
• Sfecla, ridichea, morcovul, ţelina se vor păstra în beci aranjate în lăzi, presărate cu nisip uscat la temperatura de 1-5°C.
• Ceapa şi usturoiul, înainte de a se pune la păstrat, trebuie să fie lăsate la uscat, apoi se vor aranja în beci sau în lada de jos a frigiderului, în săculeţi de polietilenă.
• Dovleacul se va păstra în pivniţă la temperatura de 1-14°C. Dacă în pivniţă e frig, atunci se va acoperi cu paie.
• Putem păstra zarzavaturi (ridiche, sfeclă, morcov), dar nu foarte multe, un timp îndelungat, proaspete, în săculeţe de polietilenă, pe poliţa de jos a frigiderului.
• Castraveţii verzi se vor menţine câteva zile proaspeţi dacă îi punem în apă cu codiţa în jos. Apa se va schimba zilnic.
• Legumele crude se vor păstra proaspete ambalate într-un prosop ud. Salata şi conopida se vor aranja cu tulpina în sus.
• Pasta de tomate se va păstra timp îndelungat, dacă se va ţine în borcan de sticlă, acoperită cu un strat subţire de ulei de floarea-soarelui sau presărat cu frunze uscate de hrean.
• Sucul de roşii nu se va păstra în vase metalice, depozitate în spaţii luminoase. Sucul se va turna în sticle, care se vor înveli în hârtie sau se vor pune în camere întunecate.
• Oţetul nu se va altera dacă sticla închisă cu oţet se va aşeza în apă, se va fierbe 20-30 de minute şi se va răci în aceeaşi apă.
• Muştarul uscat se va reface dacă se va adăuga puţin zahăr şi oţet
• Făina se va păstra în pungi de hârtie sau în recipiente într-o încăpere răcoroasă, bine aerisită
• Ca făina şi orezul să nu facă viermi şi gărgăriţe, se va pune în ele câte un căţel de usturoi.
• Făina ce are un grad sporit de umiditate creează impresia de rece dacă pui mâna în ea. Această făină se va consuma imediat, pentru că se alterează foarte repede.
• Vinetele se vor păstra învelite în ziare şi aranjate în lăzi. Dacă ne dorim să reziste şi mai mult timp, atunci le vom pune în funingine sau cărbuni mărunţi.
• Sfecla, ridichea, morcovul, ţelina se vor păstra în beci aranjate în lăzi, presărate cu nisip uscat la temperatura de 1-5°C.
• Ceapa şi usturoiul, înainte de a se pune la păstrat, trebuie să fie lăsate la uscat, apoi se vor aranja în beci sau în lada de jos a frigiderului, în săculeţi de polietilenă.
• Dovleacul se va păstra în pivniţă la temperatura de 1-14°C. Dacă în pivniţă e frig, atunci se va acoperi cu paie.
• Putem păstra zarzavaturi (ridiche, sfeclă, morcov), dar nu foarte multe, un timp îndelungat, proaspete, în săculeţe de polietilenă, pe poliţa de jos a frigiderului.
• Castraveţii verzi se vor menţine câteva zile proaspeţi dacă îi punem în apă cu codiţa în jos. Apa se va schimba zilnic.
• Legumele crude se vor păstra proaspete ambalate într-un prosop ud. Salata şi conopida se vor aranja cu tulpina în sus.
• Pasta de tomate se va păstra timp îndelungat, dacă se va ţine în borcan de sticlă, acoperită cu un strat subţire de ulei de floarea-soarelui sau presărat cu frunze uscate de hrean.
• Sucul de roşii nu se va păstra în vase metalice, depozitate în spaţii luminoase. Sucul se va turna în sticle, care se vor înveli în hârtie sau se vor pune în camere întunecate.
• Oţetul nu se va altera dacă sticla închisă cu oţet se va aşeza în apă, se va fierbe 20-30 de minute şi se va răci în aceeaşi apă.
• Muştarul uscat se va reface dacă se va adăuga puţin zahăr şi oţet
• Făina se va păstra în pungi de hârtie sau în recipiente într-o încăpere răcoroasă, bine aerisită
• Ca făina şi orezul să nu facă viermi şi gărgăriţe, se va pune în ele câte un căţel de usturoi.
• Făina ce are un grad sporit de umiditate creează impresia de rece dacă pui mâna în ea. Această făină se va consuma imediat, pentru că se alterează foarte repede.