Sănătatea si beneficiile din planta minune Kale
Kale-ul este nu numai unul dintre cele mai frumoase legume crucifere, dar si una dintre cele mai nutritive plante. Here are nine reasons to eat kale, and eat it often. Aici sunt nouă motive pentru a manca aceast tip de varza. Dieta şi Digestia O ceasca de suc din frunze de kale are doar 36 de calorii şi zero grame de grasimi, ceea ce o face un mare aliat in dieta. În plus, o cana de suc contine aproximativ 20% din DZR de fibre dietetice ce ajuta la digestie, previne constipatia, scade glicemia din sânge .
În cele din urmă, frunzele de kale conţin izotiocianat de glucosinolat (ITC), care lupta impotriva formarii de H. pylori (Helicobacter pylori), o creştere de bacterii în mucoasa stomacului, care pot duce la cancer gastric.
Antioxidantii
Kale este un superstar în arena de carotenoizi si flavonoide, doi antioxidanti puternici, care protejeaza celulele de radicalii liberi care cauzeaza stresul oxidativ. A fost de asemenea demonstrat ca,flavonoidele kaempferol şi quercitin din kale lupta în special împotriva formarii celulelor canceroase. Prin prezenta in doze mari din binecunoscutii antioxidanti, cum ar fi vitamina C, vitamina A, şi mangan, frunzele de kale sunt cu siguranţă o alegere inteligentă în lupta împotriva oxidarii celulare.
Anti-inflamator
O ceasca de suc de frunze de kale ,asigura aproximativ 10% din DZR de omega3-acizi grasi care ajuta la reglarea procesului inflamator al organismului. O megadoza de vitamina K ajuta suplimentar pentru a lupta împotriva bolilor inflamatorii, cum ar fi artrita, boli autoimune, şi astm.
Anticancer Nu numai antioxidantii şi anti-inflamatorii kale-u-lui lupta pentru a preveni cancerul. Aceasta planta miracol mai contine glucosinolate, care s-au dovedit un ajutor benefic impotrivai cancerului de colon, san, vezica urinara, prostata, cancer ovarian, precum si a cancerului gastric .
Suport cardiovasculare
Conţinutul ridicat de fibre din aceasta specie de varză ,scade colesterolul ,prin asocierea cu acizii biliari . Ficatul este însărcinat cu producerea de mult mai multi acizi biliari pentru a digera grasimile, şi prin urmare, se reduce cantitatea de colesterol din sange..
Detoxifierea organismului
Izotiocianat-ele (ITC) de glucosinolate găsite in frunzele de kale sunt de un real ajutor în ambele faze I şi II din procesul de detoxifiere al organismului. Conţinutul ridicat de sulf din kale a fost de asemenea dovedit esenţial pentru faza a II-a de detoxifiere.
Vitamina K
Kale oferă o doza enorma de vitamina K (furnizarea de 1327% din DZR intr-o cana), ceea ce este necesar pentru sinteza osteocalcinei, o proteina care intareste compozitia oaselor noastre. Vitamina K previne, de asemenea, lipsa de calciu din tesutul nostru, care poate duce la ateroscleroza, boli cardiovasculare si accident vascular cerebral. În cele din urmă, vitamina K este esentiala pentru sintetizarea sphingolipidelor, grăsime necesara pentru a menţine teaca de mielina in jurul nervilor noştri, şi, prin urmare, sistemul nostru nervos, ca un întreg.
Vitamina A
Cu peste 192% din DZR de vitamina A( o ceasca de suc de kale ), aceasta planta stimulează imunitatea, mentine sanatatea oaselor si dintilor, previne pietrele la rinichi, şi este esenţial pentru organele noastre de reproducere.
Vitamina C
Contine vitamina C ,peste 88% din DZR, acest lucru ajutand la scaderea tensiunii arteriale, asigură un sistem imunitar sanatos, si lupta impotriva bolilor oculare legate de vârstă, cum ar fi cataracta si degenerescenta maculara
În cele din urmă, frunzele de kale conţin izotiocianat de glucosinolat (ITC), care lupta impotriva formarii de H. pylori (Helicobacter pylori), o creştere de bacterii în mucoasa stomacului, care pot duce la cancer gastric.
Antioxidantii
Kale este un superstar în arena de carotenoizi si flavonoide, doi antioxidanti puternici, care protejeaza celulele de radicalii liberi care cauzeaza stresul oxidativ. A fost de asemenea demonstrat ca,flavonoidele kaempferol şi quercitin din kale lupta în special împotriva formarii celulelor canceroase. Prin prezenta in doze mari din binecunoscutii antioxidanti, cum ar fi vitamina C, vitamina A, şi mangan, frunzele de kale sunt cu siguranţă o alegere inteligentă în lupta împotriva oxidarii celulare.
Anti-inflamator
O ceasca de suc de frunze de kale ,asigura aproximativ 10% din DZR de omega3-acizi grasi care ajuta la reglarea procesului inflamator al organismului. O megadoza de vitamina K ajuta suplimentar pentru a lupta împotriva bolilor inflamatorii, cum ar fi artrita, boli autoimune, şi astm.
Anticancer Nu numai antioxidantii şi anti-inflamatorii kale-u-lui lupta pentru a preveni cancerul. Aceasta planta miracol mai contine glucosinolate, care s-au dovedit un ajutor benefic impotrivai cancerului de colon, san, vezica urinara, prostata, cancer ovarian, precum si a cancerului gastric .
Suport cardiovasculare
Conţinutul ridicat de fibre din aceasta specie de varză ,scade colesterolul ,prin asocierea cu acizii biliari . Ficatul este însărcinat cu producerea de mult mai multi acizi biliari pentru a digera grasimile, şi prin urmare, se reduce cantitatea de colesterol din sange..
Detoxifierea organismului
Izotiocianat-ele (ITC) de glucosinolate găsite in frunzele de kale sunt de un real ajutor în ambele faze I şi II din procesul de detoxifiere al organismului. Conţinutul ridicat de sulf din kale a fost de asemenea dovedit esenţial pentru faza a II-a de detoxifiere.
Vitamina K
Kale oferă o doza enorma de vitamina K (furnizarea de 1327% din DZR intr-o cana), ceea ce este necesar pentru sinteza osteocalcinei, o proteina care intareste compozitia oaselor noastre. Vitamina K previne, de asemenea, lipsa de calciu din tesutul nostru, care poate duce la ateroscleroza, boli cardiovasculare si accident vascular cerebral. În cele din urmă, vitamina K este esentiala pentru sintetizarea sphingolipidelor, grăsime necesara pentru a menţine teaca de mielina in jurul nervilor noştri, şi, prin urmare, sistemul nostru nervos, ca un întreg.
Vitamina A
Cu peste 192% din DZR de vitamina A( o ceasca de suc de kale ), aceasta planta stimulează imunitatea, mentine sanatatea oaselor si dintilor, previne pietrele la rinichi, şi este esenţial pentru organele noastre de reproducere.
Vitamina C
Contine vitamina C ,peste 88% din DZR, acest lucru ajutand la scaderea tensiunii arteriale, asigură un sistem imunitar sanatos, si lupta impotriva bolilor oculare legate de vârstă, cum ar fi cataracta si degenerescenta maculara