Informatii utile
Mangoldul
Mangoldul sau spanacul de vara
Planta legumicola ,cultivata pentru frunze si petiol, ce contine substante active importante:vitamina C, glucide, celuloze, substante proteice, saruri minerale (poasiu, sodiu, fosfor, calciu). Frunzele acestei plante sunt ondulate, carnoase, cu petiol puternic, consistent, placut la gust, fraged, suculent, de culoare galbuie, roza sau alba. Frunzele mangoldului sunt folosite la salate, supe, mancaruri naturise, inclusiv budinci si placinte. Petiolul se fierbe si are cam aceleasi intrebuintari.
In alimentatie, frunzele de mangold pot inlocui spanacul iar petiolul poate inlocui sparanghelul.
Despre germeni
Germenii sunt considerati ingredientul de neinlocuit pentru cei care isi doresc o viata lunga si mai ales sanatoasa. Germenii sunt definiti ca niste produse naturiste obtinute prin germinarea unor seminte comestibile (deci nu sunt semintele efectiv!), netratate chimic, in conditii stricte de igiena, comercializate in stadiul de seminte incoltite avand radacini si lastari abia mijiti, fara frunze verzi (in ambalaje speciale) sau ca lastari inverziti (in vasul in care au fost insamantati).
Cum păstrăm produsele din bucătărie peste iarnă
• Vinetele se vor păstra învelite în ziare şi aranjate în lăzi. Dacă ne dorim să reziste şi mai mult timp, atunci le vom pune în funingine sau cărbuni mărunţi.
• Sfecla, ridichea, morcovul, ţelina se vor păstra în beci aranjate în lăzi, presărate cu nisip uscat la temperatura de 1-5°C.
Despre legume
sfecla, ţelina, mazărea verde, varza de Bruxelles, carotele;—conţin între 15 şi 20%: cartofii, hreanul, fasolea uscată fiartă, lintea
şi mazărea uscate fierte.